Alles over Avalanche

Avalanche is een nieuw blockchain project dat aan terrein wint in het cryptolandschap. De AVAX is de onderliggende valuta die benodigd is om de blockchain van Avalanche goed te laten draaien. Wat doet Avalanche precies en wat zijn de grootste pluspunten aan Avalanche? Met dit artikel gaan we daar uitgebreid op in en laten we je kennismaken met de kracht van Avalanche en de cryptocoin AVAX. Op deze manier beslis jij of Avalanche een netwerk zal zijn voor jou en of de AVAX een coin is welke je in je portfolio wilt hebben.

Ontwikkelaars

Avalanche is ontwikkeld door Ava Labs, een team dat bestaat uit cryptopioniers. De leden staan internationaal bekend vanwege hun verdiensten binnen de economie, computer science, het rechtssysteem en hun samenwerking met imposante bedrijven waaronder NASA, Morgan Stanley en Google’s moederbedrijf Alphabet. Emin Gün Sirer is de directeur van Avalanche, die zijn doctoraat bemachtigde in de computer science en al sinds 2001 professor is in New York. Hij werkte onder meer mee aan de opschaling van Bitcoin en deed daar veel ervaring op. Financieel directeur (CFO) is Chris Layer, een bekende man die al eerder veel leiderschapsposities vervuld heeft en binnen Ava Labs bekend staat om zijn focus.

Wat is Avalanche?

Avalanche is een netwerk dat zich van andere blockchains onderscheidt door feitelijk drie verschillende blockchain netwerken te kruisen. Zodoende maakten zij het beste van het beste en dat biedt voor veel ontwikkelaars kansen. Door de grootste voordelen van Polkadot, Ethereum en Bitcoin samen te voegen, creëerde Ava Labs met haar blockchain een uiterst sterke machine waarop transacties razendsnel uit te voeren zijn, de kosten relatief laag te houden zijn en waar veiligheid vanzelfsprekend is. Iedere seconde kunnen via Avalanche blockchain maar liefst 6500 betalingen worden verwerkt die maximaal 2 seconden per transactie duren. En dat allemaal tegen lage fees. Ook het gebruik van nodes wordt als voordeel van Avalanche gezien. Het succes van het platform als crypto blockchain bewijst zich sterker dan ooit door het aantal toenemende projecten die op de blockchain worden gepresenteerd.

AVAX coin

Om de blockchain van Avalanche gesmeerd te laten lopen is er natuurlijk ook hier een cryptovaluta gemaakt. Bij Avalanche heet die munt AVAX. Dit is een coin welke te koop is via de meest reguliere beurzen. Dat AVAX een goede investering bleek te zijn in het verleden is terug te zien in de astronomische groei die de coin AVAX gemaakt heeft. Wie nog twijfelt moet vooral beseffen dat AVAX de sleutel is om deel te nemen aan de blockchain van Avalanche. Een veel besproken vorm van deelname aan AVAX is door te investeren in node projecten. Hiermee stel je je computer of device beschikbaar aar aan het netwerk om transacties te beoordelen. Voor die beoordeling word je beloond in AVAX of in andere munten.

Avalanche conclusie

Avalanche Protocol is een platform die het beste van Ethereum, Bitcoin en Polkadot samenvoegt in een eigen blockchain. Deze blockchain draait volledig op de cryptomunt AVAX . Die crypto is een mooie belegging gebleken, met veel groei. De munt dient tevens om deel te nemen aan de vele projecten die op Avalanches blockchain. Nodes maken een zeer belangrijk onderdeel uit van projecten op de blockchain. Ze bieden gebruikers ook een mooie kans voor de toekomst.

This entry was posted in Crypto. Bookmark the permalink.